SE
   ENG

RAVINEN


är namnet på konsthallen som ska uppföras på Bjärehalvön i Skåne. RAVINEN - mötesplats för konst och kultur - ägs och drivs av en stiftelse, grundad genom donation av Ulla Kraitz och Gustav Kraitz. Ritningar och bygglov finns. Johan Celsing har ritat konsthallen på över 2000 kvadratmeter i två plan med fem utställningsrum och ett auditorium med 240 sittplatser. I två verandor med hänförande utblickar mot hav och skulpturpark finns plats för servering. Allt är planerat för maximal och flexibel användbarhet.

VISIONEN


RAVINEN vill visa både samtida och äldre konstnärer. Konsten, maten, musiken - kulturen i alla dess former - allt ska hålla högsta kvalitet, även sortimentet i butiken invid entréhallen. RAVINEN ska hålla öppet året runt, veckans alla dagar. RAVINEN vill samverka med lokala föreningslivet och regionala kulturinstitutioner. Hela eller delar av RAVINEN kan hyras för privata tillställningar och av företag för konferenser med visningar och måltider.

PLATSEN


Konsthallen RAVINEN ligger i en vildvuxen ravin norr om infarten till Norrvikens trädgårdar utanför Båstad. Det dramatiska landskapet med havet i norr har inspirerat Johan Celsing, arkitektprofessorn bakom flera prisbelönta projekt såsom Bonniers och Millesgårdens konsthallar och Skissernas museum i Lund. Havets vågrörelser kan avläsas i byggnadens särpräglade takkonstruktion - platsens arkitektur.